luni, 23 martie 2020

Portofoliul de angajare clasa a VIII-a



Fişă de documentare

Portofoliul de angajare
clasa aVIII-a

Portofoliul de angajare reprezintă “prima impresie” a angajatorului faţă de un posibil viitor angajat.
Modul în care este alcătuit, documentele şi informaţiile conţinute, pot constitui un punct forte pentru următoarele etape ale angajării (interviul, concursul) la finalul cărora se poate obţine sau nu, locul de muncă dorit. 
Astfel, un portofoliu întocmit incorect, poate avea ca efect negativ eliminarea celorlalte etape ale angajării.

Componentele unui portofoliu

-       Scrisoarea de intenţie (motivaţie)
Este documentul  prin care i se aduce la cunoștinţă angajatorului despre interesul unei persoane pentru postul respectiv şi motivul pentru care doreşte acest lucru.

-       Curriculum Vitae (CV-ul)  
Este documentul care cuprinde informații personale referitoare la experiența  personală precum și o parte din personalitatea și obiectivele tale profesionale;
.
-       Cartea de vizită
Este un document de format mic, imprimat pe carton subțire, de formă dreptunghiulară și de culoare albă, care prezintă datele personale (nume, prenume, profesie, număr de telefon, adresă poștală și electronică) ale titularului, care se oferă persoanelor pe care posesorul cărţii de vizită dorește să le poată contacta cu ușurință.

-       Profilul online
Profilul online constă în existenţa unui blog personal sau al unui profil personal creat pe rețelele de socializare, cu scopul de a te face cunoscut în mediul virtual, care este accesat de foarte mulţi angajatori sau agenţii de recrutare.

-       Diplome – Adeverinţe – Certificate
Diplomele, adeverinţe, certificatele sunt documentele  care  confirmă performanţele obţinute într-un domeniu într-un interval de timp.

-       Scrisorile de recomandare     
Sunt documente create de persoane care au interacţionat din punct de vedere profesional cu titularul portofoliului. Aceste documente prezintă activitatea profesională şi atitudinea moral – civică a viitorului angajat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Flori de toamna