EVALUARE ETAP clasa a
V-a
Tehnologii de
preparare a alimentelor
I.
Stabiliţi legătura dintre literele vaselor
din coloana “A” şi cifrele din coloana “B”
a preparatelor care se fac în acestea. Notaţi în coloana “Răspuns”
varianta pe care o consideraţi corectă. 30 puncte
A
(vase)
|
B
(preparate)
|
Răspuns
|
a)Cratiţă
|
1)Supă
|
|
b)Oală
|
2)Plăcintă
|
|
c)Tavă
|
3)Ceai
|
|
d)Tigaie
|
4)Clătite
|
|
e)Ibric
|
5)Sarmale
|
|
6)Frigărui
|
II.
Citiţi cu atenţie afirmaţiile de mai jos şi
completaţi spaţiile libere astfel încât afirmaţiile să aibă sens: 30
puncte
a.
Prepararea la rece a alimentelor se face
……………… ………………………… ……………………………..
b.
Preparatele la rece sunt:
……………………………………..…………………………, ……………………………………………………………………………………………………….
c.
Încăperea în care se prepară hrana se numeşte
………………………………..
III.
Enumeraţi cinci reguli de păstrare a igienei
în bucătărie
30 puncte
Notă: Se acordă 10 puncte
din oficiu