luni, 16 martie 2020

Prepararea alimentelor clasa a V-a



EVALUARE ETAP clasa a V-a
Tehnologii de preparare a alimentelor

I.                    Stabiliţi legătura dintre literele vaselor din coloana “A” şi cifrele din coloana “B”   a preparatelor care se fac în acestea. Notaţi în coloana “Răspuns” varianta pe care o consideraţi corectă.                                                                                                   30 puncte

A (vase)
B (preparate)
Răspuns
a)Cratiţă
1)Supă

b)Oală
2)Plăcintă

c)Tavă
3)Ceai

d)Tigaie
4)Clătite

e)Ibric
5)Sarmale


6)Frigărui


II.                  Citiţi cu atenţie afirmaţiile de mai jos şi completaţi spaţiile libere astfel încât afirmaţiile să aibă sens:                                                                                                             30 puncte
a.            Prepararea la rece a alimentelor se face ……………… ………………………… ……………………………..
b.            Preparatele la rece sunt: ……………………………………..…………………………, ……………………………………………………………………………………………………….
c.            Încăperea în care se prepară hrana se numeşte ………………………………..

III.                Enumeraţi cinci reguli de păstrare a igienei în bucătărie                              30 puncte




Notă: Se acordă 10 puncte din oficiu

Flori de toamna